Sünnet Organizasyonu

Çad’da gerçekleştirdiğimiz organizasyon ile onlarca çocuğu sünnet ettirdik.

‘Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ sloganı ile Asya’dan Afrika’ya dünyanın birçok bölgesinde muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Beyaz Köprü Derneği, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

2019 da Afrika’da faaliyete geçirdiği sünnet organizasyonu ile sünnetin sıhhi şartlarda yapılmasını sağlayan Beyaz Köprü Derneği, bu organizasyonuna bir yenisini ekledi. Çad bölgesinde onlarca çocuğun  sünnetleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen faaliyet bölge halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Beyaz Köprü Derneği Genel Başkanı Haşim Karataş İslam’ın nişanı olan ve imkânsızlıklardan dolayı gerçekleştirilemeyen sünnet faaliyetlerini tüm Afrika’ya ulaştıracaklarını kaydetti.  Karataş:” “ Çad bölgesindeyiz. Burada onlarca çocuğu sünnet ettirdik. Afrika’da maalesef hijyenik şartlar oluşmaması, sağlık alanındaki yetersizlikten ve imkansızlıklardan dolayı sünnet durumu büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. İslam’ın nişanı olan Sünnet, Afrika ülkelerinde ilkel şartlarda yapılıyor buda daha sonrasında sıkıntıların yaşanmasına sebep oluyor. İnşallah bu organizasyonumuz ile bu alandaki sıkıntıya çözüm olacağız ve önümüzdeki süreçte birçok ülkede sünnet faaliyetimizi gerçekleştireceğiz ” dedi.